Medlemskap

Information om medlemskap

För att bli medlem i Linköpings Ambulansteam krävs som lägsta utbildningskrav undersköterskeutbildning. Vi kräver även att du har någon form av akutsjukvårdserfarenhet samt B-körkort. Bland våra medlemmar finns läkare, sjuksköterskor och undersköterskor och förutom det formella kompetenskravet värderar vi engagemang, intresse och personlig lämplighet högt. Du börjar med att göra en intresseanmälan och de första gångerna åker du med som tredje man. Du har då möjlighet att se hur vi arbetar. Om du fortfarande är intresserad är du välkommen att därefter ansöka om medlemskap.


Föreningen håller regelbundet interna utbildningar inriktade dels på grunderna inom det prehospitala omhändertagandet, men även mer specifika delar såsom imobilisering, urtag ur fordon och hjärt- lungräddning.


Tycker du att detta låter intressant? Skriv några rader om dig själv, din utbildningsnivå, tidigare erfarenheter inom vården samt dina kontaktuppgifter i ett mail och skicka till intresseanmalan@la-teamet.se, så kontaktar vi dig! Skriv intresseanmälan i ämnesraden.


Läs mer om vår verksamhet under sidan Om oss